Ha profi televíziósok és profi interjúalanyok találkoznak…

A Szolnok Televíziónak adott interjút Gáspár Ágnes média és üzleti kommunikációs tréner, protokoll szakértő, akit Sebestyén Andrea a Szolnok Televízió szerkesztője kérdezett.

Belestem a kulisszák mögé… Helyiség berendezése, fény ellenőrzése, háttér beállítása, tárgyak ide-oda pakolása stb. Kemény munka a riporternek, az operatőrnek, az interjúalanynak, de ez a társaság profi volt. Mindenki tudta, hogy mit miért tesznek, egy nyelven beszéltek, pillanatok alatt felforgatták a helyszínt. Amikor mindenki egyetértett a beállításban, már kezdték is a pergős kérdezz-feleleket. Elcsíptem egy pillanatot ebből a hangulatból nektek.

Hogy miért is akartam elmondani ezt?

Ágnes az előadásában is hangsúlyozta, hogy a nyilvános beszéd technikái megtanulhatóak, gyakorlással megszerezhető a rutin, ami egy vezetőnek elengedhetetlen. Láthatóan nem csupán tanítja a médiumok kezelését, gyakorolja is.

Andit sokszor láttam már munkában, amikor gondosan előkészíti a felvételt, finoman instruálja, feloldja az interjú alanyát, segít, nyugtat, ha elakad a beszéd. Most együtt nevettek, pörögtek, úgy beszélgettek, mint két régi ismerős. Szó esett az első benyomásról, a nonverbális kommunikációról, a mindennapi praktikákról, de még az állásinterjúról is. Várom, hogy a Szolnok Televízió Elix-Ír című műsorában hamarosan megnézzem őket.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.