A VEZETÉS RECEPTJE: AZZAL FŐZZ, AMID VAN! HIDD EL, EBBŐL IS LEHET ÍNYENCFOGÁS.

Ugye neked is az a fontos, hogy a lehető legjobban teljesítsenek a munkatársaid? Azt mondják, ez csak akkor lehetséges, ha egy igazi csapatod van. De biztos ez?

Elárulom, hogy nem.

Manapság a csapatmunka szinte misztifikált tényező. Mindenki „csapatépítő tréningre” viszi a munkatársakat, és azt várják, hogy visszatérve az útról, máris minden probléma megoldódik, a kollégák pedig vállvetve küzdenek majd a következő évi csapatépítőig.

Jók, és kellenek ezek a kiruccanások, de átütő sikerrel nem járnak, ha a csapatépítő tréning nem egy tudatos és rendszeres fejlesztés egyik eszköze.

A csapatban tényleg óriási erő rejlik. A csapattá válás azonban egy folyamat eredménye. Na de addig mi legyen? Elégedjünk meg az alacsonyabb teljesítménnyel? Nem! A szervezetnek, a munkatársaknak akkor is dolgoznia és teljesítenie kell, ha még nem alakult ki teljesen az egység érzése.

Egy frissen induló cégnek is valahonnan el kell kezdeni, ráadásul gőzerővel. Egy másik cégnél az átszervezést követően borul az addigi rend. Ha belép egy új munkatárs, máris újra kell gondolni a viszonyokat. Ennyi erővel folyamatosan „csapat-építhetnénk”, nem?

A vezetőnek dolga, hogy lássa, és megértse, mi zajlik a munkatársak között az adott helyzetben, és akár azonnal reagálni tudjon. Így azt is látnia kell, hogy az alulteljesítés összefüggésben van-e a csapat, vagy nem csapat kérdésével.

Az eszközöket, módszereket tehát mindig az adott helyzethez igazítsuk. Ha pl. a munkatársaknak mindig egyéni feladatokat kell végezniük, netán versengő helyzet van, akkor biztosan nem a csapatépítés a nyerő teljesítményfokozó eszköz. Arról már nem is beszélve, hogy vannak olyan helyzetek, ahol a feladat jellegéből adódóan az egyéni teljesítmény általában jobb, mint a csapaté.

Azaz, hogy mit tehet a vezető a maximális teljesítmény elérése érdekében, és hogy éppen milyen eszközök állnak rendelkezésére, azt rengeteg tényező, rengeteg gubancos összefüggés dönti el.

Jó hír, hogy ha egyszer megértetted az összefüggéseket és törvényszerűségeket, elég a józan ész, és egy csipet érzelem, hogy a munkatársak szárnyaljanak.

A lényeg: főzz abból amid van! Azonosítsd az összetevőket, végy egy jó receptet, fűszerezd meg, és készítsd el az ínyencfogást. Később már rutinból fogod csinálni.

Érdekelnének a receptek? A „Vezetői fogások ínyenceknek” képzésünkön többet is megtudhatsz erről. Részletek itt.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.