Vezető újratöltve! Élmény és kommandó 2. évad 11. rész

Vezető újratöltve! Élmény és kommandó 2. évad 11. rész

“Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.” G. B. Shaw

A bölcs megállapítás jegyében a Brandatti Élménykommandója folytatta az előző részben elkezdett “fiatalító kúrát” a klubtagok részére. Az  előre megfontolt szándékkal, csoportosan elkövetett merényletnek ezúttal nem csak a klubtagok, a vezetők, hanem még az előadók is áldozatul estek. Szinte érkezésük után máris ott találták magukat Radó Denise játékmester “karmai” között, aki villámkérdésekkel bombázta őket. A meghívott előadók – jelesül a  városunk sport- és kulturális életétben komoly szerepet játszó vezetők is “vevők voltak” a bemelegítő játékra, a nagy durranásig azonban még várni kellett a klubfoglalkozás végéig.

Minden akkumulátor lemerül egyszer, a vezetőké is. Tehát töltekezni kell! A sport, a kultúra, a természet, a fesztiválok és a játék: ez a vezető újratöltésének hűsítő koktélja, és a 11. rész témája.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.  ügyvezetője bemutatta városunk sportéletének helyszíneit, és az elmúlt évtizedekre visszamenően városunk sportsikereit. A hallgatóság egy testben, lélekben egészségtől kicsattanó férfi humorral bőven megtűzdelt előadásának szem-és fültanúja volt, az utóbbi tulajdonsága okán az Élménykommandó őt tiszteletbeli tagjává választotta. A klubtagok számára hozott ajándékért is meg kellett küzdeni, mert sportemberünk versenyt hirdetett: A  vállalkozó szellemű vállalkozók számára célbalövés volt a feladat, a legjobb eredményt felmutató 5  lövő 1-1 db squash bérletet vihetett haza.

A szolnoki TiszapArt Mozi története évtizedekre nyúlik vissza. Hogy miként tud fennmaradni a pláza mozik világában egy művészmozi, az már maga művészet. Demeter István, aki számtalan nehéz körülmény ellenére mára egy szerethető és működő kulturális életteret hozott létre, a türelem és kitartás mestere. A több generáció tartalmas szórakozásához  minden adott mára. A legmodernebb technika mellett jól megférnek az antik bútorok éppúgy, mint az óvodások mellett a szépkorúak. A 3 teremben egyszerre vetíthető filmek mellett a kiállítások, az író-olvasó találkozók és a koncertek is helyet kapnak.

Feltennék egy gyors kérdést: Szerintetek hogyan lehet a sportot és a kultúrát egyszerre, egy időben művelni? Szoba-biciklizés közben olvasni,  vagy futva menni a színházba…? Lennének még izgalmas ötleteim, de már nem kísérletezek, mert a legjobbat nem én találtam ki:  Debreczeni Ildikó, a Jelmez Art Kft. ügyvezetője zseniálisan ötvözte a kettőt.  Már 4. éve csalja a Tisza-tó környékére a sport és a zene rajongóit, akik több száz kilométerről is eljönnek, hogy részt vegyenek a Tour d‘Opera 3 napos rendezvényén, ahol a természet, a sport és a zene egy időben ragadja magával a résztvevőket, legyenek gyerekek, vagy idősebb korúak.  Flow élményt és izomlázat lehet hazavinni, ezt tapasztalatból mondom:  már egyszer végig bicajoztam a több mint 60 km-t és nem bántam meg. Hajós Lilla marketingasszisztens a mai klubnapon bizonyára meggyőző érveket sorolt fel annak érdekében, hogy a klubtagjaink is kedvet kapjanak a sportos művelődéshez.

Az Élménykommandó záró játékában újra csapatokat alkottunk.  A klubfoglalkozás végén eldurrant a konfettivel töltött lufi, de hogy mitől és mikor?… a recept titkos.  “Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” Nos, ez már az időszámításunk előtt ismert volt, hiszen Platón, a híres görög filozófus fogalmazta meg.

Jó lenne ezt a bölcsességet szem előtt tartani a vezetőknek és a vállalkozóknak, hiszen a játékot akár saját maguk, akár a csapatuk épülésére és fejlődésére is használhatják. Hogy hogyan, és még milyen módjai vannak a cég újratöltésének? Gyere el a következő klubestre és megtudod!

 

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.