ASSZERTÍV TRÉNING

20 000 Ft a díj tartalmazza az áfát

Kurzus ideje:   2016. december 09. péntek 14.00.-18.00 és december 10. szombat 09.00.-13.00.
Helye:       5000 Szolnok Mária út 42. 
Jelentkezési határidő: 2016. december 02.
A kurzus díja: 20 000 Ft (a díj tartalmazza az áfát!)

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Változtatnál az életeden? Változtass a kommunikációdon!

 

Asszertív tréningünkön megtanulhatod a módszert, melynek segítségével, nagyobb önbizalommal, magabiztosan tudsz fellépni, érdekeidet képviselni. Tapasztald meg az érzést, hogy nehéz érzelmi szituációkban is képes leszel nemet mondani, és elegáns módon tudod kezelni a konfliktushelyzeteket.

 

Az asszertív kommunikációval az önkifejezés és a megértés kettősségének tudatos és egyidejű alkalmazását sajátíthatod el, mellyel javulni fog munkahelyi és magánéleti kapcsolataid minősége. Kiegyensúlyozottabb, határozottabb leszel, kivívod mások tiszteletét, és egy olyan új egyensúlyra találsz rá, mely lehetőséget és biztos alapot ad céljaid megvalósításához.

 

A tréning tartalma:

 

  1. Az eredményesség elérésének érdekében megnyilvánuló viselkedési stílusok beazonosítása (passzív, agresszív, manipulatív, asszertív). Ezen magatartásformák viselkedésbeli megnyilvánulásainak, jellemző mondatainak, okainak, következményeinek megismerése.
  2. A nem asszertív és asszertív viselkedési stílusok felismerésének begyakorlása. A saját viselkedési stílus meghatározása.
  3. Az asszertív viselkedés személyes hatótényezőinek megismerése (énkép, önbecsülés, önbizalom). A személyes hatótényezők fontosságának, valamint a pozitív gondolkodás szükségességének felismerése. Az asszertív jogok és felelősségek megismerése és elfogadása.
  4. A hatótényezők „diagnosztizálása” fejlesztési lehetőségek előirányzása.
  5. Az asszertív viselkedés kommunikációs technikáinak feldolgozása. Aktív figyelem és követés, kérdésfeltevés, visszacsatolás, visszajelzés.
  6. A kommunikációs technikák működési mechanizmusainak és a hatékonyság elérését elősegítő mivoltuknak a megértése. Az asszertivitást segítő kommunikációs eszközök begyakorlása, ezen eszközök hatásának sajátélményű megtapasztalása.
  7. Egyéb eszközök megismerése az asszertivitás eléréséhez (pl. az „én” állítások, a belső dialógus, a törött lemez technika, stb.).
  8. Nehéz kommunikációs helyzetek kezelése (asszertivitás nézeteltérés és konfliktus során). Helyzetgyakorlatokon és esetelemzéseken keresztül az asszertív viselkedés pozitív eredményeinek megtapasztalása.

 

Az interaktív kurzust vezeti: Ferenczné Szarvas Anikó klinikai, munka- és szervezetpszichológiai szakpszichológus, pszichodráma terapeuta, tréner, vezetési és szervezetfejlesztési tanácsadó, coach.

Ha klubtagként vásárolsz, érvényesítsd 9000 Ft értékű bónuszodat! Ehhez nem kell mást tenned, mint ide kattintva üzenetet küldeni nekünk.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!