SZÍNÉSZNŐ A KATEDRÁN

Radó Denise az ismert és elismert Jászai Mari-díjas színművész, rendező, most a vezetői kommunikációs képzés előadójaként lépett a képzeletbeli katedrára.

Megjelent, és már rendezett is. Mégpedig bennünket, vezetőket, akik a hétköznapok színpadán lépünk fel napról napra számos szerepben. Végre rendezői szerepben is láthattuk, biztos kézzel, határozottan igazgatott bennünket. Megtisztelő volt látni, hogy Denise milyen elkötelezetten és felkészülten foglalkozik velünk vezetői kommunikációnk fejlesztése érdekében. Pontosan értette, hogy azért vállaltuk fel ezt a nem mindennapi gyakorló terepet, hogy a mesterségünkhöz szükséges eszközeinket ilyen módon is javítsuk, csiszoljuk, fényesítsük. Vezetőként felelősek vagyunk azért, hogy gondolatainkat minél pontosabban közvetítsük követőink felé. Hitünket tudnunk kell megjeleníteni, hogy hitelesek legyünk, sőt meggyőződésünk is kevés, ha nem vagyunk meggyőzőek. Denise egymás után adta az instrukciókat, játszott, bemutatott, mi pedig „próbáltunk”. Izomlázunk lett a levegővételtől, de rátaláltunk eddig rejtett „saját hangunkra”. Csodáltuk a magyar nyelv szépségét, és igyekeztünk a neki járó tisztelettel formálni a szavakat, ívelni a mondatokat. Élveztük, ahogy egy érzésből mozdulat formálódik, és ahogy egy mozdulat kiváltja az érzést belőlünk.

Megismertük Denise hétköznapi arcát is, amely inkább nevezhető „nem hétköznapinak”. Csak egy példa: a minap a Magyar Televízió Család-barát műsorához forgattak vele (ez még nem is lenne meglepő), de a Liget Otthonban! Denise szabadidejében értelmi fogyatékos személyeknek segít, a „Sok a duma” színjátszókör darabjait rendezi Szolnokon, amikor éppen nem hajléktalan nők számára szervez jótékonysági koncertet egy budapesti templomban…

Denis bármibe fog, azt teljes erőbedobással teszi. Elképesztő energiája csodálatra méltó, hite a fejlődés lehetőségében inspiráló volt. Ezen a két napon egyszerre volt kommunikációs tanácsadónk, előadónk, rendezőnk és láthattuk színészként is. Ő volt a mi elkötelezett, hiteles, meggyőző, értő és érző vezetőnk, aki rendezett, és összerendezett bennünket.

Ha szívesen tanulnál Radó Denise Jászai Mari-díjas színművésztől, rendezőtől, találkozhatsz vele következő kurzusunkon. Ha többet szeretnél tudni róla, mint emberről, javaslom, nézd meg a vele készült műsort a Család-barát magazinban itt.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.