STÍLUSKOMMUNIKÁCIÓ – A MEGTESTESÜLT HARMÓNIA

STÍLUSKOMMUNIKÁCIÓ – A MEGTESTESÜLT HARMÓNIA

A stíluskommunikátor szakmát még kevéssé ismerjük, pedig már egyetemen oktatják. Miért és hogyan lesz valaki stíluskommunikátor, és hogyan hasznosítja ezt a tudását?

Nagy Csilla okl. stíluskommunikátor, okl. gyógytornász, a Brandatti szakértője erről a következőket mondja:

 

Boldogság megtalálni azt a hivatást, melyet élvezettel és szeretettel végezhetünk egy életen át. Számomra a gyógytorna ezt jelenti. Hihetetlenül nagy dolog, és ritkaság, amikor szakmailag ezen felül is tartogat valamit az élet. Valamit, ami még inkább kiteljesít. Számomra a stíluskommunikáció ez az ajándék. Gyógytornászként legszívesebben testtartás korrekcióval és járásstílus elemzéssel foglalkozom. Holisztikus szemléletem az évek során – a gyógyító tevékenységen túl – végül elvezetett a mozgásstílushoz, majd a személyiség teljes harmóniájának megteremtéséhez, az erre való igényhez. A stíluskommunikáció éppen ezt a komplex gondolkodásmódot feltételezi. Éveken át foglalkoztam gyógytornászként külföldi diplomatákkal, nagykövetekkel. Általuk közelebb kerültem a protokollhoz, és a stíluskommunikáció által képviselt értékek fontosságához. A gondolat viszonylag korán megfogalmazódott bennem, akkor azonban még nem volt ilyen képzés, és ilyen szakma Magyarországon. Utólag úgy érzem, gyerekkorom óta minden, ami érdekelt, efelé vezetett.

 

Összefoglalnád röviden, mit jelent a stíluskommunikáció? Konkrétan mivel foglalkozik a stíluskommunikátor?

A stíluskommunikáció négy nagy területet ölel fel: az öltözködéskultúrát, a mozgáskultúrát, a viselkedéskultúrát és a beszédmagatartást. A stíluskommunikátor a rendelkezésére álló ismeretek birtokában képes összefogni, harmonizálni és irányítani a stílusalkotás több szálon futó, összetett folyamatát. Az említett területek feltérképezésével kitűzi a célokat, meghatározza a fejlesztendő területeket és irányokat; és – akár más szakemberek bevonásával – a személyiség különböző oldalait fejleszti, harmonizálja. A stíluskommunikáció rendkívül sokrétűen alkalmazható komplex tevékenység, mely a társszakmák tekintetében is széleskörű ismereteket feltételez.

 

Kik veszik igénybe a stíluskommunikátor segítségét, és milyen céllal?

A stíluskommunikátor tevékenykedhet  közéleti személyiségek és politikusok mellett, de cégek és cégvezetők számára is hatékony segítséget nyújthat. Segít a személyes célok megvalósításában, de segít akkor is, ha egy konkrét probléma megoldásáról van szó. Összességében egészen különböző élethelyzetben lévő embereknek és cégeknek, más-más célok megvalósításában tudunk segíteni. Magánemberként is felkereshetnek bennünket, ha valaki úgy érzi, változtatni szeretne. Ha önmagát nem az “átalakító show”-k gyors, instant megoldásaival képzeli el, hanem személyes stílusának megtalálását egy önismereti és tanulási folyamatnak tekinti; ha magabiztos döntéseket akar hozni és ténylegesen, hosszú távon is profitálni akar a tanácsadásokon elhangzottakból, akkor mindenképpen stíluskommunikátorhoz érdemes fordulnia. Nincs rosszabb annál, mint egy egynapos átalakítás után visszatérni a megszokotthoz, s az ott elkészült fényképeket emlékként nézegetni.

Ha kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban, Nagy Csilla a Brandatti stíluskommunikációs szakértője, a Bodymage Studio vezetője rendelkezésedre áll, ide kattintva írhatsz neki, vagy jelentkezhetsz a hamarosan induló Stíluskommunikációs tréningjére.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.