Nők a csúcson

Sikeresnek lenni vállalkozó, vezető nőként, és közben nőnek maradni, kihívás a javából. Úgy tűnik, a világ abba az irányba halad, hogy egyre inkább összeegyeztethetőnek tartja a két dolgot. Sőt, a női kompetenciák szerepe kezd felértékelődni a vezetésben, mivel kimutatható pénzügyi haszonnal is jár.

Miért értékelődött fel a „nőies” vezetés?

Változott a világ, ezzel együtt a szervezetek is változtak. A hierarchikus, gépies módon működő, autoriter vezető által irányított szervezetek kora lejárt, lépést kell tartani a fejlődéssel, rugalmasan kell reagálni a változásokra. Előtérbe kerültek a humán értékek, a tanulás, az innováció, a csapatmunka. Megváltozott a kívánatos vezetői attitűd, mely együtt járt a női attribútumok felértékelődésével. A Ketchum Leadership Communication Monitor felmérése szerint egyre nagyobb az igény a „nőiesebb” vezetői stílus elterjedésére. A vezetéstudomány is hangsúlyozza, a „nőies” vezetői készségek szervezeti sikerre gyakorolt hatását.

A sikeres nők megtalálják az egyensúlyt a női személyiség és az üzlet kemény világa között, (Csoboth-Kamuthy) anélkül, hogy félreértenék a nemi egyenlőséget, és férfias tulajdonságokat erőltetnének magukra.

Bár a mikro-és kisvállalkozások egyharmadát nők vezetik, a 250 főnél nagyobb szervezetekben csupán 15 % a felsővezető nők aránya. Gyanítható, hogy (kvóta ide, vagy oda) nem kell a nagy cégeket vezető férfiaknak egyelőre félteni a helyüket, mivel a kutatások szerint a nők – alapvető beállítódásuk okán – nem is nagyon vágynak oda. Érdemes azonban megfontolni, hogyan lehetne minél jobban kiaknázni a nőies vezetési készségből eredő, profitban is mérhető előnyöket.

A trendek, és igények miatt egyre inkább előtérbe kerül a vezető, vállalkozó nők képzésekkel, tanácsadási programokkal való segítésének szükségessége. A hatékony vezetési képességekhez három terület fejlesztésére van elsősorban szükség.

Az első, legfontosabb terület, a személyiségünkkel összhangban lévő vezetési képességek megerősítése, a férfias és nőies vezetési tulajdonságok, valamint szerepeink összehangolása.  A második, hogy rendelkezzünk mindezek kongruens „megjelenítésének” képességével, mind önmagunk, mind viselkedésünk, mind környezetünk tekintetében. A harmadik terület pedig az eredményességhez szükséges eszközök és módszerek elsajátítása, amellyel létrejön a kívánt hatás, és elérhetővé válnak céljaink. (Ha kíváncsi vagy arra, hogy konkrétan milyen tulajdonságok és készségek fejlesztése szükséges ezeken a területeken belül, töltsd le részletes ingyenes tanulmányunkat itt)

Ezekkel a területekkel foglalkozik „Sikeres nők egymás között” kurzusunk, melyről bővebben itt olvashatsz.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.