MACSKAFÉLÉK FELELŐSSÉGRE VONÁSA A KLUBBAN – 2. ÉVAD 7-8. RÉSZ

Macskafélék felelősségre vonása a köpült tejtermékek eltulajdonítása miatt…!

Puhatestűek kényszer kilakoltatása tűzeset miatt!…

Kiskorú Katalinok meneküljenek, mert közeleg a török-invázió…!

A réteshez való hozzájutás aprólékos szabályai a hadseregben…!

Kis-ázsiai fiatalkorú által megsebzett szárnyas ápolása hangszerek alkalmazásával…!”

(Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu)

Ha voltál gyerek – márpedig biztosan voltál – akkor kell, hogy derengjen valami a fenti zagyvaságok olvastán. Kinek nem áll a haja az égnek sokszor a jogszabályok értelmezése kapcsán? Április 5-én (7. epizód) az Élménykommandó színművészeinek – Radó Denise és Deme Gábor – előadásában hallhattuk a jogalkotók nyelvére fordított gyerekdalokat, (mint pl. a Cirmos cica haj) mely produkció ezúttal is derűt varázsolt a Vállalkozók és Vezetők Klubja tagjainak arcára. A közönség most sem tartózkodott a véleménynyilvánítástól, ami a tenyerek összeütögetése formájában mutatkozott meg. Az áprilisi eseményekről szóló tudósításom azon személyek számára szól, akik valamely okból – pl. tagsági jogviszony hiányában vagy más akadályozó tényező okán az alkalmat elmulasztották, és ezáltal bizonyos mértékig károsultakká váltak. Mit mulasztottak el még? Nézzük!

Nagy Erzsébet Tünde adószakértőnk elől végre elhárult az összes technikai akadály, így a várva várt prezentációra is sor kerülhetett. Bár a témáról nem lehet azt mondani, hogy könnyed lenne, a Brandatti szakértője (ellentétben az Élménykommandó által előadottakkal) a jogi nyelvet könnyedén konvertálta érthetővé, mi több, érdekessé és élvezetessé! Nos, ez is művészet a javából! A söralátéteken pedig remekül elfértek a korsók, míg a szakértő szavait ittuk.

Bár kommandósaink felelősek az alaphangulat megteremtéséért, klubtagjaink a szerdai alkalmakkor saját előadásaikban sem nélkülözik a humort. Így tette ezt Dr. Nagy Tibor is, akinek „Tiszta a levegő?” c. hangulatos előadása nagyon is komoly környezetvédelmi témákat feszegetett. Bizonyította, hogy a kecske és a káposzta esete megállja a helyét, hiszen a vállalkozások is jól járnak, ha figyelnek a “zöld” lámpára.

Tóth Andrea projektkoordinátor személyre szóló tanácsokkal látta el a jelenlévőket, és tippeket adott arra vonatkozóan, hogy miként lehet bérköltség nélkül alkalmazni munkatársakat. A titkot most el nem árulhatom el. Aki ott volt, az megtudhatta, és lecsaphatott a lehetőségre.

Dr. Túróczi Imre gazdasági igazgató a munkatársak képzésének igen költséghatékony (önerő nélküli) módszerére hívta fel a figyelmet, a forrásszerzés lehetőségéről pedig az érdeklődők külön programon kapnak cégre szabott tippeket.

A kötetlen sörös beszélgetés előtt  Dr. Barancsi Ágnes a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei területi vezetője és szakértője mutatta be a Hálózatot klubtagjainknak igen érzékletesen. Hatalmas kosaraiból ugyanis előkerültek a házias péksütemények, szörpök, lekvárok, de még a kézműves csokoládék is, melyek segítségével a hallgatóság mélyebb, tapasztalatokat szerezhetett a vidék értékeiről. Az élvezetes estét ajándékkal és vásárlási kedvezménnyel koronázta meg szakértőnk.

A 7. és a 8. epizód között beköszöntött a tavasz, megérkezett a nyuszi, és aki nagyon elmerült az ivásban és az evésben, esetleg az alvásban, mire feleszmélt, úgy érezhette, hogy át is aludta/mulatta a nyarat, mert közben ismét tél lett. Nos, ennyit az időjárás-jelentésről, de mivel a Brandatti Vállalkozói Klubot semmilyen természeti esemény nem rendíti meg, 19-én az eső és az északi szél berepített bennünket a Söráriumba, a 8. epizódba.

Okos a gépünk, a telefonunk, az óránk, minden kütyünk, csak győzzük az elménkkel  követni a gépeink működését. Élménykommandós csapatunk az informatikában jártas ügyintéző és a khm…világos hosszú hajú (szőkének is szokták hívni) nő telefonbeszélgetéséből adott ízelítőt, mely zömében az életből vett példákkal csalt mosolyt a klubtagok arcára. A beszélgetés alatt egyre jobban amortizálódó informatikus tanácsadó segített az érdeklődő hölgynek bemenni a könyvtárba (annak ellenére, hogy az már zárva volt), felvilágosította, hogy a számítógépén lévő pohártartót CD behelyezésére is lehet használni, illetve hogy a saját gépbe be lehet menni a férj gépén is…

Természetesen a következő előadás nem az előbbi hölgynek szólt, így Pató Erika fejlesztési tanácsadó, a Széchenyi Programiroda munkatársa bátran beszélhetett a pályázati úton beszerezhető gépekről, informatikai eszközökről, és egyéb lehetőségekről. Jól jött a klubtagoknak, hogy direkt számukra válogatott pályázatcsokorral érkezett a tanácsadó, így a kiírás-rengetegben való bolyongás idejét lerövidíthették az elfoglalt cégvezetők.

Galambosi Szilvia, a Brandatti HR szakértője és trénere sokoldalú tudását és tapasztalatát hozta a találkozóra.  Kedvenc foglalatossága, kulcsot adni ahhoz, miként lehet motiválni a munkatársakat. Ő sem érkezett üres kézzel: felajánlott egy ingyenes demo tréninget, melyben az Action Learning, – coaching szemléletű kiscsoportos önfejlesztő /problémamegoldó módszerrel ismerteti meg az érdeklődőket.

Gulyás Csaba klubtagunk, a Human Service Agency Kft. irodavezetője a Business Show rovat keretében mutatta be a cég széleskörű tevékenységét, mely a tudatos munkaerő-gazdálkodásban segítheti a partnereket. Bár hallottunk a hírekben olyan cégekről is, melyek a munkaerő-közvetítést maffiózó stílusban művelik, most láthattuk, hogy a legitim módszerekkel mindenki jól járhat. Erről nem csupán az előadó, hanem a lehetőséget már kipróbáló klubtagok is meggyőzően nyilatkoztak.

A 2. évad 8. epizódja a csapat első közös kirándulásának szervezésével zárult. Egy izgalmas nap elé nézünk, hiszen május 1-én kis csapatunk eleget tesz Dr. Hadnagy József nagyvonalú meghívásának, és irány Kunmadaras: gyors motorok, autók, ebéd és hajózás! Távirati stílusban egyelőre ennyit a Vállalkozók és Vezetők Klubjának programjáról, az élményekről pedig természetesen később beszámolunk.

Ha nemcsak olvasni szeretnél minderről, szeretettel látunk!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.