Hiteles gondolatok egy hiteles tanácsadótól

Szolnok, Vállalkozó- és Vezetőképző Központ. Ismét egy képzés, ismét egy forgatás. Sebestyén Andi a Szolnok Televízió szerkesztője készíti az interjút Ferenczné Szarvas Anikó vezetési és szervezetfejlesztési tanácsadóval, az Elix-Ír műsornak. Érkeznek a résztvevők sorban. Interjú rendben, kezdődik a vezetéspszichológiai képzés…

Anikó kiáll a porondra, előadása magával ragadó, a gondolatok csak úgy cikáznak a fejünkben. Olykor vitatkozik az elméletekkel, máskor saját példát mond. Ha kell, még az előadás tervétől is eltér, csak hogy választ adjon kérdéseinkre. Vetít, rajzol, tesztet oszt, zajlik a teremben az élet. Sem az ő figyelme, sem a miénk nem lankad. A szünet nem is szünet, hiszen folytatjuk a megkezdett gondolatokat, élvezzük, hogy megosztjuk értékes és hasonló tapasztalatainkat egymással. A négy órás előadás végére sem fáradunk el, alig akarunk hazamenni. Rápillantok a kitöltött értékelő kérdőívekre: ötös, ötös, ötös, ötös, ötös…

Mi volt a titok? Talán, hogy Anikó profi előadó, és hogy hatalmas tudása van? Esetleg, hogy évekig maga is dolgozott vezetőként, és pontosan tudja, mik azok a gyakorlati kérdések, melyekre választ kell találni? Talán az, hogy tanácsadói tapasztalata alatt már minden vezetői helyzettel találkozott?

Nyilvánvalóan mindezek közrejátszanak, de van még valami elengedhetetlen plusz: Anikó elköteleződött a vezetők segítése mellett. Bár imádta a klinikumot, a gyógyító munkát, felismerte, hogy le kell mondani róla ahhoz, hogy teljes energiájával erre a területre tudjon koncentrálni. A vezetést egy csodaszép (bár nem egyszerű) szakmának tartja, vallja, hogy ennek mesterségét lehet és kell is tanulni.

Ezt érezhettük meg Anikónál. Elkötelezettsége, hitelessége áthatotta az egész előadást, motivált, felpörgetett bennünket, „biztos kezekben” éreztük magunkat.

Na és van még egy titok: Anikó személyisége… Nem csoda, hogy rögtön be is telt az első (még meg sem hirdetett) tanácsadási napja!

Ha szeretnél Anikótól tanulni, találkozhatsz vele a “Vezetői fogások ínyenceknek” c. újabb izgalmas képzésünkön.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.