Gazdálkodj okosan!

Gazdálkodj okosan!

Ez a gondolat kísérte végig a Brandatti Vállalkozók és Vezetők klubjának 3. találkozóját. Élménykommandónknak azonnal eszébe jutott a méltán híres társasjáték, és meg is kezdte a retro kiadás felkutatását. Estére már a klubtagok asztalát díszítették a CSÉB kötvények és egy árlista, amiből kiderült, hogy „csak ma és csak itt és csak a klubtagok számára” 3000 Ft-ért egy televízióhoz, 6000 Ft-ért pedig egy nappali garnitúrához lehet jutni, de egy rádiót már 1000 Ft-ért is megszerezhetünk. A bankban többek között a régi időket idéző papír 50-esek és 200-asok sorakoztak, és megkezdődött a „Gazdálkodj okosan a klub humán tőkéjével” című játék, és egy „eredeti” tőkefelhalmozás.

Első előadónk, dr. Lakatos Vilmos a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karának dékánja a kockával négyest dobott, majd egy sokkal nagyobb dobása következett, amikor nem csupán a képzéseket, gazdálkodásra okosító programokat mutatta be, hanem azokat a költséghatékony megoldásokat is, melyek a szülők, a hallgatók, a cégek és a város hasznára válnak. Megtudtuk, hogy a szolnoki fiatalok számos ösztöndíjprogram közül választhatnak a tanulást finanszírozó szülők nagy örömére, valamint, hogy a cégek általában megtartják a gyakorlaton lévő hallgatókat, akik így még a diploma megszerzése előtt elkelnek.

Nagy Erzsébet Tünde okleveles könyvvizsgáló, okleveles közgazdász szakértőnket is bevonva, folytattuk zsebre menő társasjátékunkat, hogy elegendő muníciót gyűjtsünk zsebbe nyúlós témájához, melyet ki is fejtett részletesen. Segítségével feljegyeztük zsebnaptárunkba azokat a fontos információkat, időpontokat, adóügyi változásokat, melyek meghatározzák az év utolsó hónapjainak teendőit, és elraktároztuk magunkban a kiadáscsökkentő lehetőségeket, hogy még okosabban gazdálkodhassunk.

Mi, szervezők, az est végén magunk számára is kénytelenek voltunk meghatározni feladatokat, egyrészt a „gazdálkodj okosan az idővel” címűt, mert az sajnos elfogyott, valamint a „gazdálkodj okosan a sörök rendelésével”, mivel azok meg megmaradtak. Bocs, hogy szólok magunknak, de fordítva jobb lett volna, Brandatti!

A következő alkalommal, október 25-én Dr. Kállai Mária kormánymegbízott vezetői csapatát látjuk vendégül, hogy képet kapjunk a Kormányhivatal munkájáról, a business showban pedig a Bognár és Társa Kft. életébe kukkantunk be ifj. Bognár Miklós segítségével.

Te is eljönnél? Csatlakozhatsz hozzánk itt!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!
error

Ajánlott bejegyzések

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.