Brad Pitt és Döncike a Vállalkozói Klubban 2. évad 5.-6. rész

Brad Pitt és Döncike a Vállalkozói Klubban 2. évad 5.-6. rész

A 2. évad 5. és 6. epizódjában Hollywoodtól Lajosmizséig forgattunk élménykommandós kollégáimmal. Ismert hírességek, Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep és Dustin Hoffman, sőt még a “szűkszavú” Dönci is, mind a Vállalkozói Klub tagjait szórakoztatták.
Az Élménykommandó most sem tért el szokásától, szigorúan ragaszkodtunk az előadások témáihoz, igaz már az is hagyomány, hogy a komolyságot némileg mellőzve tettük mindezt.
Az 5. epizódban Dr Nagyné Varga Ilona igazgatótól megtudtuk, hogy mit jelent a gyakorlatban a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR). Mielőtt kiderült, hogy a CSR gyakorlata az erkölcsi értéken túl milyen üzleti hasznot hozhat a cégek számára, Radó Denise és Deme Gábor a hangjukat profi módon kölcsönözve a következő módon csempészték be az aktuális témát a Söráriumban berendezett rögtönzött szinkronstúdióba:

Mr. és Mrs. Smith film CSR

A „Business Show” előadója ezúttal Bakos-Szabó Renáta közgazdász, mentálhigiénés szakember volt, aki az Impulzus Egyesület képviselőjeként keresett és adott választ arra, hogyan lehet igazi „erő” a munkaerő a mai világban.
A 6. részben két szakpszichológus látta el nagyon hasznos ismeretekkel a vállalkozókat és vezetőket. Mohácsi Andrea klinikai-, munka-, és szervezetpszichológiai szakpszichológus arról tartott előadást, hogy milyen módon lehetne megelőzni, hogy a munkahely egy harctérré változzon. A győztesekről és vesztesekről, a konfliktusok elmérgesedéséről, azok megelőzéséről kaptak a klubtagok elméleti ismereteket és gyakorlati tanácsokat. Németh Margit szakpszichológus előadásában a stressz-, krízis- és konfliktuskezelés, valamint a megelőzés lehetőségeit tárta fel a résztvevők előtt. A problémák megoldásában nagy szerepet játszik a helyes kommunikáció. Előfordul, hogy egy jó üzlet hiúsulhat meg, vagy vezetőként igencsak komoly stressz érhet bennünket, ha az információcsere valahol megakad, vagy rossz irányt vesz.
Az Élménykommandó viszont ebben a témában (is) nagyon otthon van. Szó mi szó, az előző részben (a szinkron-jelenetben) a vicc kedvéért eltértünk kicsit az eredeti szövegtől, vagyis a magyarra fordítás közben kicsit más irányt vett a történet. De mi van akkor, ha magyarul beszél mindkét fél, mégsem értik egymást? Ugye, hogy nap mint nap találkozunk ezzel a helyzettel? Mielőtt a pszichológia tudománya magával ragadta volna a résztvevőket, megismerkedhettek Döncivel, akiről annyit kell tudni, hogy nem tudott elutazni Lajosmizsére. Hogy miért nem? Az Élménykommandó a szokásos “bemelegítésében” egy jelenettel demonstrálta, milyen nehéz helyzeteket hozhat egy félrecsúszott kommunikáció.

Kérek egy jegyet film

A következő epizóddal hamarosan jelentkezünk, de ha élőben akarod nézni, gyere te is velünk a Vállalkozók és Vezetők Klubjába!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.