1. évad 3. rész – Élmény és Kommandó a Vállalkozói Klubban

1.évad 3.rész – Élmény és Kommandó a Vállalkozói Klubban

A „sorozat” 3. epizódja ezúttal egy váratlan incidenssel kezdődött, mely a Söráriumban összegyűlt klubtagok nyugalmának megzavarására alkalmas eseménnyé vált. (Kérem, csak az erős idegzetűek olvassák tovább!)

Várady Attila, a Brandatti ügyvezetője szerdán, pontban 5-kor pár szóban köszöntötte a vendégeket, épp Mohácsi Andrea vette volna át a szót,  amikor egy kicsit furcsán öltözött nő, megjelenésében hozzá tökéletesen illő párjával harsány ordítozással benyomult a klubhelyiségbe. ”Szó bennszakadt, hang fennakadt, lehellet megszegik…”- jellemeztem volna épp így a létrejövő a helyzetet, ám Arany János – igaz kicsit korábban – kivette a számból a szót.  A sorozatfüggők persze azonnal, az újonnan belépők fáziskéséssel jöttek rá, hogy a Brandatti hangulatfelelősei azok, akik ezúttal Szolnokra érkező, némileg tájékozatlan turistáknak álcázták magukat. Radó Denise és Deme Gábor, az Élménykommandó két tagja pontban 5 órakor támadta meg a klubtagok rekeszizmát, a későn érkezők nagy bánatára, akik lemaradtak az éppen aktuális témával foglalkozó humor-zuhanyról.

Kovács Ákosnak, a RepTár igazgatójának tájékoztatójáról már nem maradtak le a későn jövők. Kiderült, hogy a közelmúltban megnyitott RepTár nagyon népszerű, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy zömében nem szolnoki látogatója van a múzeumnak, annak ellenére, hogy számunkra a belépődíj is kedvezményes.  A témához városunk polgármestere is hozzászólt, aki szintén rászomjazott a klubra és a sörre, így beugrott hozzánk. Véleménye szerint néha el kell távolodni kicsit, hogy más perspektívából valamelyest pozitívabban lássuk szűkebb pátriánk attrakcióit, sikereit.

Csatári István a Szolnoki Városfejlesztési Zrt vezérigazgatója előadásáról már tényleg nem maradt le senki, kivéve azok, akik nem tagjai a klubnak. Ők persze nem tudják, mit veszítettek!  A szolnoki művésztelep és környéke átalakulását mutatta be szóban és látványtervek segítségével. A természeti adottságainkra irigyen néznek Debrecenben, Kecskeméten és több nagyvárosban – tette hozzá a polgármester –  hiszen két folyóval  és termálvízzel nem sok község dicsekedhet. Szerencsére egyre erősödik városunk lakóiban a lokálpatriotizmus.

Mire elérkeztünk ehhez a ponthoz, már érezhető volt a klubtagok körében az a hangulat, amelyet a vállalkozói klubot létrehozók megálmodtak. Kiderült, hogy több ponton találkozhatnak az elképzelések arról, hogyan lehet a cégek, vállalkozások és a város vezetőinek  közös asztalnál olyan  terveket szőni, amelyben a cél az egyéni sikereken keresztül a város gazdagodása, és minden szereplőnek érdeke az, hogy a lakói elégedettek legyenek, a turisták számára pedig vonzó hely legyen városunk.

Mátyus Gábor – a jelenlévők közül a legfiatalabb vállalkozó – egy olyan készüléket mutatott be, amely sokak érdeklődését azonnal felkeltette. A mini számítógép alig nagyobb egy okostelefonnál, gyakorlatilag hordozható irodaként működik, ráadásul töredék áron! Ahogy az lenni szokott, ma sem mentek el ajándék nélkül a klubtagok, hiszen a telefonokról és a számítógépekről szinte mindent tudó fiatalember minden klubtagnak kiosztott egy 20 %-os kedvezményt érő kupont, néhány csodakütyü így perceken belül gazdára talált.

Az előadások végén már mindenki beszélt mindenkivel, cserélődtek a névjegykártyák, és persze megint „túlóráztunk”, ahogy az lenni szokott, amikor jó a sör és jó a társaság.

Sorozatunk következő epizódja okt.19-én lesz. A Vállalkozói Klub folyamatosan gyarapodó létszámához korlátozott mértékben még lehet csatlakozni. Mi már függők lettünk!

 

Itt vagyunk egy kattintásra tőled! Brandatti Kft.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg ismerőseiddel, és kövess bennünket!

AJÁNLOTT BEJEGYZÉSEK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.